Media

Google Doodle viert 44 jaar HipHop, zelf scratchen

Google Doodle HipHop

De Google Doodle is elke dag een kunststukje op zich, maar vandaag is hij wel heel bijzonder. Ter ere van het 44 jarige bestaan van de HipHop heeft het team van Google een interactieve Doodle gemaakt. Interactief want je kunt er zelf mee scratchen en mixen.

HipHop 44 jaar

Het is vandaag 44 jaar geleden dat een DJ Kool Herc een feestje gaf in de Bronx, een feestje dat de muziekwereld voor altijd zou veranderen. Deze DJ speelde alleen de muzikale breaks die in de platen zaten. Om deze break te verlengen gebruikte hij twee draaitafels en twee dezelfde platen en switchde hij van de ene break naar de andere. Zijn maat Coke La Rock maakte het publiek helemaal gek door ze aan te moedigen via de microfoon. Op dat moment was de HipHop geboren.

Google Doodle

Google Doodle

Het Doodle-team heeft alles uit de kast getrokken voor deze viering. Het traditionele hoofd van de zoekpagina is helemaal interactief en laat je mixen en scratchen als een echte DJ op twee draaitafels. Voordat je begint met het mixen krijg je nog een kleine les in de geschiedenis van de HipHop door Fab 5 Freddy. Daarna volgt er een tutorial over het gebruik van de draaitafels en ga je aan de slag. Voor elke goeie actie die je doet, zoals scratchen krijg je punten die je bovenaan in het beeld ziet verschijnen. En er is zelfs een echte platenbak waaruit je andere platen kunt halen. Dope.

Bron

Tip : Smit (thanks dude)

Ontvang 2 x per week de artikelen van Nozie

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is made with love and some madness by the people of Nozie

You can take anything from this site, because we problably took it from you ...

Contact formulier


Copyright © 2015 The People of Nozie powered by Wordpress.

To Top