Media

HBO Hack: weer afleveringen gelekt, HBO biedt geld

HBO Hack

De HBO Hack kan straks makkelijk verfilmd worden door het bedrijf want de hackers zijn nog niet klaar met het bedrijf. Omdat er nog steeds niet aan de eisen voldaan is zijn er nog meer afleveringen van series gelekt op het internet.

Lek

Dit weekend zijn er afleveringen gelekt van onder andere ‘Curb Your Enthousiasm‘ en ‘Insecure’. Eerst genoemde serie is ontzettend populair in de Verenigde Staten en dat is de thuismarkt van HBO.
De serie ‘Curb Your Enthousiasm’ loopt al sinds 2000 en men keek uit naar het nieuwe seizoen. Hoofdrolspeler Larry David was een van de schrijvers aan de immens populaire serie ‘Seinfeld’ en speelt zichzelf in deze comedy.

HBO Hack losgeld

Naar het schijnt eisen de hackers een losgeldsom van ongeveer 6 miljoen dollar, maar we hebben ook bedragen gezien die boven de 10 miljoen dollar liggen. Dit bedrag is nog niet en zal waarschijnlijk ook nooit betaald worden door HBO.

In de lek van het afgelopen weekend zat ook een emailwisseling tussen de hackers en HBO. Hierin bood het mediabedrijf een bedrag van 250.000 dollar, geen losgeld maar een beloning voor het blootleggen van een kwetsbaarheid in het IT systeem.

Dit soort ‘Bug Bounties’ worden vaker uitgekeerd door grote bedrijven. Het is namelijk veel goedkoper dan een bedrijf inhuren die de fouten opzoekt in het systeem, maar er zit altijd een risico aan vast. Hoewel er emailverkeer gelekt is zegt HBO niet in contact te zijn met de hackers. Dit verhaal is nog niet klaar.

 

 

Ontvang 2 x per week de artikelen van Nozie

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is made with love and some madness by the people of Nozie

You can take anything from this site, because we problably took it from you ...

Contact formulier


Copyright © 2015 The People of Nozie powered by Wordpress.

To Top