Life

De IKEA zonnepanelen gaan concurreren met die van Tesla

IKEA zonnepanelen

IKEA vindt het milieu erg belangrijk en dat zie je terug in de producten en diensten van het bedrijf. De producten worden milieuvriendelijk gemaakt en door de slimme verpakking ook milieuvriendelijk getransporteerd. Het is een logische stap voor IKEA om ook zonnepanelen met bijbehorende batterypacks te gaan verkopen aan de consument.

IKEA zonnepanelen

Het Zweedse meubelbedrijf gebruikt zelf al heel veel zonne-energie in zijn eigen panden en kan en wil het daarom ook zelf aanbieden. Aan de andere kant van het kanaal gaat IKEA samenwerken met Solarcentury (niet te verwarren met Solarcity) voor de levering en installatie van de systemen.

Zonnepanelen zijn op zich niet meer zo bijzonder maar in dit geval gaat IKEA er ook een BatteryPack bij leveren. Deze BatteryPack kan alle energie van de zonnepanelen die je niet verbruikt opvangen en opslaan. Zo kun je op momenten wanneer er geen zon is toch nog deze energie gebruiken.

Zonnepanelen bij IKEA

Momenteel wordt de energie die je ‘teveel’ opwekt teruggegeven aan de ‘grid’ waarvoor je een vergoeding krijgt van bijvoorbeeld een Eneco. Het voordeel van een BatteryPack is dat je een huis helemaal zelfvoorzienend kunt maken.

Tesla en Solarcity

Dit idee is niet nieuw en al eerder geintroduceerd door Tesla en Solarcity. Het is de bedoeling dat deze combinatie ook nog de electrische auto op het systeem aan te sluiten. Niet alleen om hem op te laden maar ook om de energie die nog in de auto zit voor het huis te gebruiken. Slimme software kan namelijk uitrekenen hoeveel energie je de volgende dag nodig hebt voor je rit naar het werk.

Beschikbaar in Nederland

Het bedrijf Solarcentury is actief in Nederland in samenwerking met SoLease. Maar dit bedrijf verhuurt alleen zonnepanelen en niet de BatteryPacks zoals IKEA nu in Engeland levert. IKEA biedt momenteel wel zonnepanelen aan in Nederland maar dat is zonder de BatteryPack. We hebben de vraag aan het bedrijf voorgelegd.

 

Ontvang 2 x per week de artikelen van Nozie

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is made with love and some madness by the people of Nozie

You can take anything from this site, because we problably took it from you ...

Contact formulier


Copyright © 2015 The People of Nozie powered by Wordpress.

To Top