Life

Maarten zwemt twee keer het kanaal over “trainingstochtje”

Maarten zwemt kanaal over

Maarten van der Weijden kennen we allemaal van zijn gouden medaille in Beijing. Net genezen van kanker won hij daar de 10 kilometer open water op een spectaculaire wijze. Maar Maarten is er nog lang niet klaar mee. Afgelopen weekend zwom hij het kanaal over tussen Frankrijk en Engeland. Heen en terug en dat op 1 dag.

Het kanaal over en terug

Om aandacht te vragen voor zijn stichting ging Maarten van der Weijden deze uitdaging afgelopen weekend aan. De overtocht van Engeland en Frankrijk is 33 kilometer, maar door de stroming en de wind mag je daar nog eens 18 kilometer bijtellen.

 

Na 9 uur kwam hij aan op de Franse kust om direct weer terug te keren naar de Engelse kust. Daar arriveerde hij iets voor middernacht waarmee hij de overtocht en weer terug had voltooid.

Trainingstochtje

Het is moeilijk voor te stellen maar deze dubbele overtocht was een trainingstochtje. Op 21 augustus zal de lange afstandszwemmer bekend maken wat het grotere doel van deze oversteek was.

 

Maarten van der Weijde Foundation

Al het geld dat opgehaald is met de oversteek zal ten goede komen aan de eigen stichting. De Maarten van der Weijde Foundation is er om het leven van kankerpatienten te verbeteren. Wanneer je wil doneren dan ga je naar deze pagina.

In 2001 werd Maarten getroffen door Leukemie, midden in zijn zwemcarriere. In 2003 kon hij na twee jaar knokken en herstellen zijn sport weer beoefenen. Een jaar later zwom hij het IJselmeer over in een recordtijd. Zijn grootste prijs in zijn sportcarriere was het veroveren van de Olympische Mediaille in 2008.

Ontvang 2 x per week de artikelen van Nozie

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is made with love and some madness by the people of Nozie

You can take anything from this site, because we problably took it from you ...

Contact formulier


Copyright © 2015 The People of Nozie powered by Wordpress.

To Top