Life

Netflix koopt Comic Book bedrijf Millarworld voor Netflix Originals

Millarworld

Veel bedrijven groeien door het aankopen van andere bedrijven. Dat doen ze om de technologie, de klanten of de mensen te kunnen gebruiken voor hun eigen businessmodel. Tot en met vandaag had Netflix nog nooit een ander bedrijf gekocht. Maar vandaag werd bekendgemaakt dat het Millardworld heeft gekocht.

Millarworld

Millarworld is een klein bedrijf dat comicbooks produceert en uitgeeft. Een van de eigenaren is Mark Millar en hij heeft een verleden bij Marvel waarbij betrokken geweest zou zijn bij enkele grote successen. In de stal van Millarworld zitten titels als Reborn, Empress, Huck, Kick Ass en Nemises.

Enkele titels zijn ook al verfilmd. De meest bekende zijn de twee Kick-Ass films die ook in Nederland te zien zijn geweest. Deze in totaal vier films zouden al een omzet van 1 miljard dollar hebben gegenereerd.

Wat moet Netflix met Millarworld?

Netflix is ontzettend succesvol met zijn eigen titels die onder de naam Netflix originals uitkomen. Voorbeelden hiervan zijn House of Cards, Friends from College en Master of None. Het team van Millarworld gaat voor Netflix een aantal Netflix originals produceren. Met de aankoop van Millarworld haalt Netflix dus in een keer een eigen productieteam in huis.

Naast de nieuwe titels die Mark Millar en zijn team gaan bedenken zullen de huidige titels ook uitkomen op Netflix. We kunnen hiermee wel zeggen dat Netflix op zekere hoogte gaat concurreren met Marvel en DC Comics in het SuperHero-genre.

 

Ontvang 2 x per week de artikelen van Nozie

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is made with love and some madness by the people of Nozie

You can take anything from this site, because we problably took it from you ...

Contact formulier


Copyright © 2015 The People of Nozie powered by Wordpress.

To Top